SIPA POTVRDILA

U tijeku provjere kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA je početkom jsiječnja ove godine zaprimila dvanaest obrazaca – izjava Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, koje su popunili predloženi kandidati za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH – rečeno je Feni u SIPA-i.

Iz ove agencije podsjećaju da je rok za provjeru kandidata, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, 30 dana.

Prema ranijim najavama, kandidati za pozicije u Vijeću ministara su: Davor Bunoza (HDZ BiH) za ministra pravde, Dubravka Bošnjak (HDZ BiH) za ministricu civilnih poslova, Zoran Tegeltija (SNSD) za ministra financija i trezora BiH, Elmedin Konaković (NiP) za ministra vanjskih poslova BiH, Zukan Helez (SDPBiH) za ministra obrane, Nened Nešić (DNS) za ministra sigurnosti, Staša Košarac (SNSD) za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Edin Forto (Naša stranka) za ministra prometa i komunikacija te Sevlid Hurtić (Zeleni) iz RS za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Podsjetimo, Zastupnički dom Parlamenta BiH je 28. prosinca prošle godine potvrdio Odluku Predsjedništva BiH o imenovanju Borjane Krišto (HDZ BiH) za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH. Očekuje da će novo Vijeće ministara biti izabrano do kraja ovog mjeseca./HMS/

Najnovije