U TIJEKU AKCIJA INDEX U više gradova u BiH SIPA vrši pretrese

Od ranih jutarnjih sati policijski službenici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) provode operativnu akciju kodnog naziva “Index” na području Sarajeva, Zenice, Goražda, Travnika i Konjica, potvrdila je Feni glasnogovornica SIPA-e, Jelena Miovčić.

Naglasila je da su u pitanju pretresi na više lokacija.

– Vidjet ćemo hoće li biti lišenja slobode tijekom dana. U pitanju je organizirani kriminal, pranje novca, krivotvorenje isprava – kazala je Miovčić.

Iz Tužiteljstva je priopćeno da se policijski djelatnici SIPA-e, pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, vrše pretrese i privođenja osumnjičenih u više gradova u Bosne i Hercegovine, Goraždu, Sarajevu, Zenici, i Travniku.

– Akcijom je obuhvaćeno više fizičkih i pravnih osoba, a istražne aktivnosti se odnose na procesuiranje nezakonitosti s kojima se dovode u vezu privatne visokoškolske ustanove u BiH, a odnose se na kaznena djela nezakonitog izdavanja sveučilišnih diploma, pranje novca i druga kaznena djela. U okviru predmeta istražuje se povezanost osumnjičenih s pravnim i fizičkim osobama u inozemstvu – navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img