U STUDENOM U SARAJEVU: Najveći sajam o energetskoj efikasnosti, održivom razvoju, vodi i inovacijama RENEXPO® BiH

RENEXPO® je najveći međunarodni sajam i konferencijski program u regionu koji se bavi razvojem održive energije, zaštitom životne sredine, vodom i otpadom.

Događaj se održava po četvrti put u Sarajevu, od 8. do 9. studenog u Hotelu Hills.

Više od 1.500 eksperata iz BiH, regije i Europe okupit će se ove godine na sajmu i konferenciji RENEXPO® BiH. Oni će razmjenjivati stavove, znanje i informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rješenjima za održivi razvoj u oblasti energije i okoliša.

Ove godine, kao i prethodnih, sajam okuplja investitore, stručnjake, predstavnike državnih i lokalnih institucija, poslovne lidere iz oblasti obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine, upravljanja vodama i otpadom. Također, na izložbenoj površini sajma koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara, predstavit će se  više od 80 regionalnih i međunarodnih lidera u oblasti biogasa, biomase, hidroenergije, energetske efikasnosti, upravljanja otpadom, energije vode i vjetra, zaštite od poplava. Zbog toga RENEXPO® BiH predstavlja događaj koji ne smiju propustiti svi oni koji žele unaprijediti svoj posao i biti u koraku s budućnosti.

Tijekom dvodnevnog događaja, očekuje Vas program koji se sastoji od konferencija, seminara, radionica, panela, okruglih stolova, foruma i B2B sastanaka koji ima za cilj razmjenu znanja i iskustava uz međusobnu suradnju i postizanje zajedničkih ciljeva u budućnosti.

Dugoročna saradnja između Njemačkog Društva za Međunarodnu Suradnju (GiZ) i platforme RENEXPO® nastavit će se i ove godine. Pored programa energetske efikasnosti u građevinarstvu, GIZ će predstaviti i programe podrške obnovljivim izvorima energije u BiH kroz radionice iz oblasti hidroenergije, biomase i izradu programa za investitore.

* Program konferencije
Hidroenergija
– 4. Međunarodna konferencija: Male hidroelektrane i revitalizacija hidroelektrana u BiH
(GiZ, EREF, Elektroprivreda BiH, Elektroprivreda HZHB, Elektroprivreda R. Srpske, HEIS Institut za hidrotehniku Sarajevo
– 2. radionica: Održivi razvoj malih hidroelektrana u BiH (organizator GIZ)
Voda
2. Konferencija:  Održivo upravljanje vodom za piće i otpadnom vodom  u BiH
(Europsko udruženje voda, UNDP, TCC Danibius, Asocijacija komunalnih i otpadnih voda FBIH, Asocijacija komunalnih i otpadnih voda R. Srpske)
1. Radionica: Priprema projekata infrastrukture vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda
Energija Vjetra
-Energija Vjetra ui Bih
Energetska Efikasnost
4. Konferencija: Kuća Energetske Efikasnosti – GIZ konferencija
4.Radionica: Strategija renoviranja zgrada (organizator GIZ)
Čvrsti otpad
2. Konferencija: Upravljanje otpadom u BiH – Energija iz otpada
(ISWA – RDN, AHK, FIC – Vijeće stranih investitora BiH, Tvornica Lukavac)
BioEnergija
-4. Internacionalna konferencija: BioEnergija u BiH
*ESCO Panel za finansiranje
*ReEnergy brokerski događaj-  Usluga poslovnog spajanja

Prijem na događaj je besplatan, ali registracija je obvezna.
Posjetitelji se mogu registrirati za događaj  na ovom linku: besplatna karta.

Zauzmite svoje izlagačko mjesto uz promotivne cjene.
10% popusta ako se registracija izvrši prije 15. listopada.

Za više informacija obratite se:
Nikola Aleksić, menadžer prodaje, aleksic@reeco.rs.
REECO doo, + 381-21-210 20 45

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da budete dio budućnosti s nama kao posetitelj, sponzor, izlagač, partner ili sudionik konferencije.
Za dalje informacije posjetite našu web stranicu www..renexpo-bih.com.

Kada: 8. – 9. studeni 2017.
Gdje: Hotel Hills
Butmirska cesta br.18a
71000 Ilidža, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Vidimo se na RENEXPO® BiH!

O RENEXPO:
Vodeći međunarodni sajam obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i ekološke trgovine sa profesionalnim konferencijama prepoznatljivim  u brendu RENEXPO® bit će organiziran četvrti put u BiH. RENEXPO® Zapadni Balkan će predstaviti alternativu proizvodnji toplote i električne energije korištenjem raspoloživih sredstava za biomasu i biogas, tehničke i ekonomske potencijale hidroenergije i značaj implementacije projekata koji omogućavaju racionalnu potrošnju energije u građevinarstvu, industriji i javnom osvjetljavanju. RENEXPO® je prepoznat kao visokokvalitetna europska energetska platforma strukturirana kao najvažniji industrijski sastanak u ovoj oblasti.

O REECO:
Organizator sajma RENEXPO®- Obnovljivi Izvori Energije i  Energetska Efikasnost je REECO doo iz Srbije, dio internacionalne REECO Grupe sa uredima u Nemačkoj, Poljskoj i Austriji. REECO je odgovoran za regiju Zapadnog Balkana, uključujući dva događaja godišnje, jedan u Beogradu, a drugi u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Od 1997. godine do danas, više od 50.000 profesionalaca iz preko 70 zemalja svake godine pohađa sajmove i konferencije ove vrste, koje organizira REECO® Grupa./PR/HMS/

Najnovije