Hrvatski Medijski Servis

U Srbiji umrla beba, majka i teta iz vrtića je nisu mogle probuditi

Beba iz Vrčina u Srbiji stara 12 i pol mjeseci umrla je danas poslijepodne u Pedijatrijskoj bolnici. Nju majka i teta iz vrtića, kako piše Blic, nisu mogle probuditi te su je jučer odvele u Dom zdravlja.

Liječnici se od tada bore za život djeteta, a danas su je dvaput pokušali reanimirati.

“Tijekom današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba je reanimirana”, piše u priopćenju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije “Dr. Vukan Čupić”.

Jučer oko 12:15 sati majka u pratnji odgojiteljice na rukama je dovela djevojčicu u Dom zdravlja u Vrčinu. Modrih usana, djevojčica nije davala znakove života.

Spašavali je u kolima hitne pomoći

Njeno vraćanje u život i transport do gore spomenuto Instituta trajali su oko 18 minuta. Tamo su je preuzeli liječnici.

“Naša ambulanta je vrlo blizu vrtića, na oko pet minuta hoda. Dijete je na rukama donijela majka, u pratnji odgojiteljice. Imali smo informaciju da dijete nisu mogli probuditi. Usne su joj bile modre, pokazivala je znakove odusetosti tijela”, kazao je Nebojša Blagojević, direktor Doma zdravlja u Grockoj, a kojem pripada ambulanta u Vrčinu.

“Istovremeno, alarmirali smo službu Hitne pomoći iz Grocke, Kaluđerice i Beograda. Više ekipa krenulo je ka nama, a najbrža je bila ona iz Grocke. Odmah su preuzeli dijete i nastavili proces reanimacije u kolima”, priča liječnik. Dodaje kako su je u kolima hitne pomoći nekoliko puta uspjeli reanimirati, prenosi Index.hr. Na Institutu je bilo nešto prije 13 sati. No, za djevojčicu nažalost nije bilo spasa./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte