U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalaca, napali konkurentsku srpsku skupinu

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku skupinu, izvijestila je španjolska policija.

Među uhićenima je neimenovani “vođa skupine” osumnjičen za trgovinu drogom, a za kojim je Srbija raspisala europski uhidbeni nalog 2021. godine.

Španjolska policija je pokrenula istragu u siječnju kada je pet teško ozlijeđenih državljana Srbije zaprimljeno u bolnicu u južnom gradu Malagi. Bili su “pretučeni, mučeni i ranjeni”, ali nisu htjeli surađivati s policijom. Španjolska policija je kontaktirala policiju iz Srbije te saznala da se možda radi o “opasnim kriminalcima”, javlja Hina.

Ozlijeđeni Srbi nalazili su se prethodno u kući u primorskom mjestu Estepona, 85 kilometera od Malage, kada ih je ondje napala nepoznata skupina. Policija je u kući pronašla tragove oružja i krvi te konopce. Istražitelji su zaključili da je bila riječ o “sređivanju računa” između dviju skupina kriminalaca.

Policija je blizu kuće otkrila pištolj, čiji je serijski broj bio izbrisan, a koji su ostavili napadači. Ubrzo je otkrila da je napad pomno smišljen, vođen na način koji podsjeća na “vojnu taktiku”, te da je kuća bila nadgledana dronom.

U napadu je sudjelovalo osam osoba, od kojih je pet provalilo u kuću, a troje stražarilo oko nje, priopćila je španjolska policija.

Nekoliko dana ranije napadači su unajmili tri automobila i tri kuće.

Policija je uhitila ukupno 11 osoba na području Malage, Madrida i Barcelone koje sumnjiči za sudjelovanje i organizaciju napada. Zaplijenila im je tri komada vatrenog oružja, metke, sedam lažnih dokumenata, dron i 16.000 eura u gotovini. Devetero uhićenih zadržano je u pritvoru odlukom istražnog suca.

Svi privedeni, čija imena nisu objavljena, identificirani su u suradnji s policijom Srbije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img