ZAJEDNIČKI PROJEKT HKD NAPREDAK GP MOSTAR I HKD NAPREDAK ŽEPČE

U sljedeći petak u Kosači izložba “Žepački umjetnici”

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u suradnji s HKD Napredak podružnica Žepče organizira izložbu naziva „ŽEPAČKI UMJETNICI“.

Izložba „ŽEPAČKI UMJETNICI“ bit će otvorena u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, u Galeriji kraljice Katarine Kosača u petak 1. listopada 2021. s početkom u 19 sati.

Izložba „Žepčaki umjetnici“ predstavit će 10 umjetnika koji rođenjem potječu iz žepačkog kraja, a to su: Mladen Ivešić, Josip Ivešić, Anđela Nikolić Vilić, Slađana Matić Trstenjak, Ljerka Njerš, Josip Ivandić, Kristina Ćavar i Saša Zečević. Izložba se sastoji od 20 opremljenih radova, spremnih za postavljanje izložbe.

Kustosica izložbe je Kristina Ćavar, mr. sakralne umjetnosti koja će predstaviti izložbu. Predgovor izložbe sačinili su dr. Art Dragana Nuić Vučković, i mr. Sakralne umjetnosti Kristina Ćavar.

Na skupnoj izložbi Žepačkih umjetnika sudjeluje sedam akademskih slikara i kipara koji su se školovali na Likovnoj akademiji u Širokom Brijegu. Generacijski su većinom bliski, a povezuje ih sredina u kojoj su odrastali kao i ona u kojoj su se umjetnički oblikovali. Sedam različitih umjetničkih osobnosti predstavlja se većinom s recentnim radovima što je pokazatelj njihove želje i strasti za umjetničkim djelovanjem i kreativnim stvaranjem i nakon završene Akademije.

U ime organizatora obratit će se Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, a izložbu će otvoriti Josip Nikolić dopredsjednik HKD Podružnice Žepče.

Izložba ostaje otvorena do 10. listopada 2020. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ISPUNIO OBEĆANJE

Dodik doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu doveo harmonikaša, kako je ranije i najavio. U...