MARIJAN MANDIĆ

U Širokom Brijegu predstavljanje knjige “Lipe mostarske”

Predstavljanje romana “Lipe mostarske”, Marijana Mandića, održat će se u utorak, 25. veljače u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Uz autora o knjizi će govoriti Silvana Kozina Glibo i Dragan Marijanović.

Roman “Lipe mostarske” topla je obiteljska priča s početka 80-ih godina u bivšoj Jugoslaviji, koja opisuje glavnog lika Vjekoslava koji je preživio zatvorske golgote političkog zatvoreništva.

Autor se osvrće i na težak put njegovih roditelja, otac je bio sudionik Drugog svjetskog rata i Križnog puta, a majka dospjela u zatvor. Roman donosi zanimljivosti iz Vjekoslavova djetinjstva na asfaltu u Mostaru, kupanja na Neretvi od Skakala do Starog mosta, školovanja.

Autor ističe odlazak Vjekoslava na rad u Njemačku, gdje je obišao gradilišta Njemačke, Sjeverne Afrike i zaradio pristojan novac te njegov povratak u rodni Mostar 1980. godine. Vjekoslav nije mogao shvatiti da se u državi Jugoslaviji ne mogu te godine kupiti kava, ulje, šećer, da se ne smije voziti svaki dan automobil. Također, roman donosi i ljubavne teme, opisuje glavnog lika u ljubavnom trokutu sa djevojkom Anom.

Marijan Mandić rođen je 1964. godine u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Prigrađanima i Potocima, Prometnu tehničku školu u Mostaru, a Filozofski fakultet, odsjek Povijest u Sarajevu.

Do sada je objavio romane “Bljesak nade na mom otoku”, “Krvava bjelopoljska poljana”, “Ljetopis borbi i nada”, “Plamen iznad bugojanskih šuma”, “Lutalica”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

WHO

Sve više i više mladih ima jako teške simptome

Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je u petak da diljem svijeta sve više mladih ozbiljnije obolijeva ili umire zbog zaraze koronavirusom."Vidimo sve više i više...