Hrvatski Medijski Servis

U Širokom Brijegu izložba akademskog slikara Tomislava Zovke

Otvorenje 11. samostalne izložbe akademskog slikara Tomislava Zovke bit će upriličeno u utorak, 19. veljače, u novootvorenoj Galeriji Vrba u Širokom Brijegu.

Izložba će ostati otvorena do 28. veljače.

Tomislav Zovko rođen je 1986. u Mostaru. Završio je Gimnaziju fra. Dominika Mandića u Širokom Brijegu te magistrirao slikarstvo na širokobriješkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi red. prof. Ante Kajinića.

Trenutno je apsolvent na doktorskom studiju “Ars sacra” na istoimenoj akademiji pod mentorstvom prof. Antuna Borisa Švaljeka. Sudionik je brojnih likovnih kolonija, a do sada je sudjelovao na 70 skupnih izložbi u BiH i inozemstvu te priredio 10 samostalnih izložbi.

Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH te član Udruženja likovnih umjetnika BiH. Od 2015. godine radi kao predavač na Visokoj školi “Logos centar” u Mostaru, a od 2018. i kao voditelj Studijskog programa Dizajn u toj visokoškolskoj instituciji.

Dobitnik je Prve nagrade za djelo “Težina promjene” na skupnoj žiriranoj izložbi Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, 2016. godine./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte