IZVIJESTIO STOŽER CZ ŽZH

U Širokom Brijegu 2 i Grudama jedan slučaj koronavirusa, zaražen i pripadnik MUP-a

U Županiji Zapadnohercegovačkoj potvrđena su još tri slučaja zaraze koronavirusom – 2 u Širokom Brijegu te jedan u Grudama, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke smo obaviješteni o 3 pozitivne osobe na prisustvo korona virusa od ukupno 17 testiranih tijekom jučerašnjega dana. Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Grudama koja je povezana s postojećim klasterom. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana obavit će se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu”, stoji u priopćenju za javnost Stožera Civilne zaštite ŽZH.

Kako je navedeno, Jedna osoba pripadnik je Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom.

“To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus i oba djelatnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju”, priopćeno je.

Do sada su u ŽZH 52 osobe bilo pozitivne na prisustvo korona virusa.

S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ŽZH, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvijestilo o jednoj osoba koja je kršila ograničenja za dobne skupine, a druga kršenja Odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata nisu zabilježena.

-S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121, priopćeno je iz Stožera CZ ŽZH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SANKCIJE

Pompeo zbog korupcije zabranio ulazak u SAD bivšem glavnom tajniku SDA Amiru Zukiću

Američki državni tajnik Mike Pompeo, zbog korupcije zabranio je ulaz u Ssjedinjene američke države Amiru Zukiću glavnom tajniku SDA."Koruptivne radnje bivšeg zastupnika Amir Zukić...