U širokobriješkoj Galeriji održana Noć muzeja, izloženi radovi malenih kreativaca

Franjevački muzej i galerija u Širokom Brijegu u petak navečer otvorio je svoja vrata povodom Noći muzeja koje Hrvatsko muzejsko društvo organizira već devetnaesti put.

Tako su posjetitelji glasovite  širokobriješke Galerije od 19:00 do 23:00 sata imali priliku svjedočiti otvorenju izložbe “Mali kreativci – Umjetnička djela kroz dječji objektiv”, ali i novog stalnog likovnog postava te predstavljanju kataloga.

Ovogodišnja tema Muzeji i nova publika odražava potrebu suvremenog doba za inovativnim i kreativnim muzejskim sadržajima, a cilj je privući nove generacije koje žele aktivno sudjelovati u muzejskim iskustvima.

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg je u suradnji sa Županijom Zapadnohercegovačkom i Zavodom za zaštitu kulturno-povijesne baštine, pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, organizirao radionice za djecu predškolske dobi, na kojima su vrtićanci nacrtali vlastita umjetnička djela koja su nalaze u izložbenom prostoru.

U projektu, odnosno izložbi malenih kreativaca koju možete pogledati do 5. ožujka, sudjelovali su dječji vrtići iz Širokoga Brijega (Junior, Mali hrast, Osmijeh, Sretna lica, Sunčica, Svijet mašte, Trnoružica i Zlatna Ribica).

Također, predstavljena je nova stalnu likovna postava Galerije, u kojoj je od otvorenja 1990. godine postavljeno više od 300 likovnih izložbi, a u Riznici koja je privremeno postavljena u samom prizemlju, su izložene slike starih majstora od 16. do 19. stoljeća, uz ostale vrijedne predmete koji datiraju od 15. pa sve do 20. stoljeća, piše Jabuka.tv.

Inače, fundus Franjevačkog muzeja i galerije u Širokom Brijegu broji oko 6.000 umjetnina i iz godine u godinu raste./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img