U Sarajevu uskoro optužnica protiv vlasnika Jutarnjeg lista Nine Pavića!?

Odmakla je istraga protiv osnivača i suvlasnika “Europapress Holdinga” (EPH) iz Zagreba Ninoslava Nine Pavića, zbog izvlačenja novca iz sarajevskog hotela “Holiday Inn”, čime je olimpijski simbol Sarajeva doveden do propasti, a uskoro se podiže optužnica protiv njega u kojoj će biti optužen za višemilijunsku prevaru!, piše sarajevski Dnevni avaz

List tvrdi kako je Pavića od krivičnog gonjenja dugo godina štitila obitelj Čampara preko svog tužitelja/rođaka u Kantonalnom tužilaštvu!

Austrijanci istražuju poslovne veze

Pavić je, tvrdi sarajevski list, jedan od ključnih ljudi kriminalne hobotnice koja je od 2003. godine, pa sve donedavno, izvlačila milijune maraka iz “Holiday Inna”.

Hotel je, naime, 2003. godine kupila austrijska kompanija “Alpha Baumanagement” za 43 milijuna švicarskih franaka. Međutim, nedugo poslije toga ispostavilo se da su za ovu investiciju Austrijanci uzeli kredit od “Hypo Alpe Adria Grupe” koji nisu mogli vratiti. Zbog toga se pod misterioznim okolnostima hotel vrlo brzo našao u vlasništvu “Hypo Alpe Adria Grupe”.

Austrijski istražitelji u velikoj aferi “Hypo” već godinama provjeravaju kako su direktori ove banke dijelili milijunske kredite, uzimajući za sebe velike provizije. Dio te istrage odnosi se i na kupovinu sarajevskog hotela “Holiday Inn”, koji je “Hypo Alpe Adria Grupa”, kako je navedeno u istrazi, platila više od 43 milijuna švicarskih franaka.

Indikativno je da je uplata izvršena na račun tvrtke “Hypo Consultants”, koja u to vrijeme uopće nije bila registrirana?! Kao jedan od misterioznih kupaca sarajevskog hotela spominje se Ninoslav Pavić, koji je, kako godinama tvrde hrvatski mediji, jedan od suvlasnika “Hypo Consultantsa”!

Također, austrijski istražitelji provjeravaju i poslovne veze Pavićevog “Europapress Holdinga” i “Hypo Consultantsa”.

Nedavno je više od 80 radnika sarajevskog hotela dobilo otkaz te nakon više od 35 godina radnog staža završilo na birou za zapošljavanje. Neizvjesna je sudbina i ostalih 60 radnika, koji se još vode kao zaposleni, iako danima ne dolaze na posao.

Radnici krive i Pavića

Prije nego što su završili na ulici, uposlenici ovog hotela tri mjeseca su štrajkali jer nisu primili posljednje četiri plaće, a tri i pol godine nisu im uplaćivani doprinosi.

– Sada se pitamo čiji je hotel uopće i kakve su se sve mutne radnje ovdje događalen – kazao je nedavno sarajevskom listu,  jedan od bivših radnika, koji je među prvima dobio otkaz.

Radnici pojašnjavaju da je poslovni sunovrat hotela, koji je radio i tijekom rata, počeo 2003. godine, kada ga je u postupku privatizacije kupila austrijska firma “Alpha Baumanagement”. Dodaju i da je vlasnik „Europapress Holdinga” (EPH) Ninoslav Pavić, također jedan od suvlasnika, s 26 posto udjela, suodgovoran za propast nekadašnjeg turističkog simbola iz kojeg je izvučen sav kapital.

Najnovije

U ZAGREBU, U 89. GODINI

Umro književni velikan- Anđelko Vuletić

Članove i simpatizere Hrvatskog kulturnog društva Napredak potresla je vijest o smrti Napretkovca Anđelka Vuletića koji je preminuo u četvrtak, 21. listopada 2021. godine...