FRANCUSKA

U Sarajevo deportirana obitelj koja je pretukla i obrijala glavu kćerki jer se htjela udati za Srbina

Francuska je protjerala obitelj iz Bosne i Hercegovine, koja je kćerku pretukla i obrijala joj kosu, jer je željela udati se za Srbina, priopćilo je francusko Ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi Reuters.

Ministarstvo je navelo da je pet članova obitelji djevojčice u istočnom gradu Bezansonu 24. listopada deportirano u Sarajevo.

“Ovo protjerivanje s nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja obitelji u kolovozu, naročito premlaćivanja i brijanja kose djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovijesti”, objasnili su iz Ministarstva.

Francuski ministar policije Gerald Darmanan na svom Twitter nalogu je napisao: “Kao što smo se i zavjetovali, obitelj koja se kukavički obrušila na svoju kćerku i nećakinju, udarajući je i idući toliko daleko da je prisiljava da se ošiša jer je bila zaljubljena u muškarca druge vjere, jutros je protjerana”, prenosi Radio Slobodna Europa.

Navedeno je i da je djevojka pod nadzorom socijalne službe i da će sa 18 godina dobiti pravo stalnog boravka.

Francuski mediji su u kolovozu izvijestili da je obitelj pretukla djevojku (17), muslimanku iz BiH i da su je ošišali do glave, jer je željela udati se za Srbina (20)./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIK SBB-A

RADONČIĆ UZVRATIO IZETBEGOVIĆU: Baš sam u “rušiteljskoj fazi”, rušim SDA-ove vlade u tri kantona

Povodom intervjua koji je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, dao sarajevskom Oslobođenju, na svom Facebook profilu reagirao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Njegov komentar prenosimo...