Hrvatski Medijski Servis

U rujnu ostvaren rast prosječne plaće u BiH

Foto: Ilustracija

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u rujnu iznosila je 916 KM i nominalno je viša za 4,5 posto u odnosu na rujan prošle godine, te viša za 1,1 posto u odnosu na prosinac lani.

Najniža prosječna neto plata u rujnu bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 574 KM, u građevinarstvu je iznosila 624 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 637 KM.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u rujnu je iznosila je 1.519 KM, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom i klimatizaciji 1.414 KM, dok je prosječna neto plaća u informacijama i komunikacijama iznosila 1.343 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća u rujnu u BiH je iznosila 1.415 KM i nominalno je viša za 4,7 posto u odnosu na rujan lani, te viša za 1,2 posto u odnosu na prosinac prošle godine./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte