Hrvatski Medijski Servis

U ponedjeljak 29. travnja otvaranje 56. Šimićevih susreta

U ponedjeljak 29. travnja 2019. godine izložbom djela likovnih umjetnika iz općine Grude upriličit će se otvaranje 56. Šimićevih susreta. Program počinje u 11 sati u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića Grude.

U utorak 30. travnja u Mostaru, u Maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u 12 sati bit će Poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću, a nakon toga polaganje cvijeća na spomeniku A. B. Šimića u Mostaru.

Istoga dana, u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu otvorit će se izložba „Grafike, slike i crteži“ akademskog grafičara Marka Živkovića (gostuje Galerija “Slavko Kopač” iz Vinkovaca), te predstavljanje slikovnice „Mjesečar“ Magdalene i Andrijane Mlinarević-Cvetković. U glazbenom dijelu programa nastupit će klapa Dobrkovići. Početak je u 19 sati.

Svečano zatvaranje Šimićevih susreta održat će se 3. svibnja 2019. godine.

Susret književnika s učenicima u osnovnim i Srednjoj školi općine Grude bit će u 10 sati. U župnoj crkvi u Drinovcima služit će se sveta misa zadušnica za Antuna Branka i Stanislava Šimića u 19 sati, nakon čega će u dvorani Osnovne škole u Drinovcima, s početkom u 20 sati, biti upriličena svečana Akademija u čast A. B. Šimiću i Stanislavu Šimiću.

Na svečanoj Akademiji bit će prigodno obraćanje hrvatskog književnika Pavla Pavličića, zatim dodjela nagrada mladim pjesnicima, mladim likovnima umjetnicima, dodjela godišnje nagrade „Antun Branko Šimić“, nastup pjesnika „Pjesnici su čuđenje u svijetu“ i otvorenje izložbe učeničkih likovnih radova. U glazbenom dijelu programa nastupit će tamburaški orkestar i zbor Osnovne glazbene škole Grude.

Pokrovitelji 56. Šimićevih susreta: Predsjednik HNS BiH prof. dr. Dragan Čović, predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković.


/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte