LJUBUŠKI

U organizaciji HKD Napredak predstavljen ‘Kratki espresso’ Nine Raspudića

Predstavljanje knjige „Kratki espresso“ upriličeno je u organizaciji HKD Napredak, podružnice Ljubuški.

Filozof, književnik i publicist Nino Raspudić predstavio je u četvrtak večer svoj ”Kratki espresso” u hotelu Bigeste u Ljubuškom. Radi se o zbirci kolumni tjedno objavljivanih u Večernjem listu u posljednje tri i pol godine.

Moderator predstavljanja bio je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Ivan Vukoja, a knjiga je pobudila veliko zanimanje kod ljubuške publike.

Promocije u organizaciji HKD Napredak, podružnica Ljubuški bila ”prava” kava s Raspudićem, gdje Vukoja i on doslovno piju kavu i pričaju. Publika je također slobodna postavljala pitanja te, naravno, dobila svoju kavu.

Radi se o zbirci kolumni tjedno objavljivanih u Večernjem listu. Zbirka kronološki, u dvije knjige “Kratki espresso 2016./2017.” i “Kratki espresso 2018./2019.”, obuhvaća 186 kolumni u kojima se na osebujan način obrađuju aktualne političke, društvene, kulturne, sportske i druge teme u Hrvatskoj i svijetu.

Spoj Raspudićeve erudicije, pripovjedačkog umijeća i specifičnog humora učinio je “Kratki espresso” najčitanijom i najutjecajnijom hrvatskom kolumnom.

Inače, tijekom promocije Raspudić se dotaknuo i stanja u BiH, za koju je rekao da se ništa ne mijenja već skoro 20 godina, govorio je i o globalnim temama, dao je svoj osvrt na ono što on vidi kao urušavanje zapadne civilizacije, govorio je o opasnosti i totalitarizmu političke korektnosti, dotaknuo se „gretenizma“ i mnogih drugih političkih i drugih zanimljivosti.

-U Ljubuškom se osjećam kao na domaćem terenu, to je grad u kojem imamo puno starih prijateljskih, rodbinskih i kumskih veza, tako da sam očekivao dobar odaziv, ali ovo je bilo iznad svih očekivanja tako da sam jako zadovoljan i posjećenošću i općom atmosferom“, rekao je na kraju Raspudić za Radio Ljubuški.

U ime  Središnje uprave HKD Napredak promociji su bili nazočni Miroslav Landeka, dopredsjednik i Josip Nikolić, član SU, te u ime organizatora Ivana Barišić, predsjednica HKD Napredak podružnica Ljubuški i članica SU HKD Napredak. Nakon promocije upriličeno je druženje s autorom i gostima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NISU DOBRI SAMO U NOGOMETU

Hrvatska među najuspješnijim zemljama u borbi s virusom korona

Hrvatska je među zemljama koje se najuspješnije bore protiv epidemije korona virusa. Prema najnovijim podacima, u voj zemlji je 1.079 oboljelih, 8 umrlih i...