Sve vijesti

HNK Mostar

U Orašju ni jedan slučaj zaraze, Šišović otkupljuje stoku

Prema informacijama  Stožera civilne zaštite općine Orašje, u Domu zdravlja Orašje nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze. O epidemiološkoj situaciji u Posavskoj županiji. U Tehničkom bloku bolnice otvorena je Humanitarna ljekarna koja radi od 9 do 15 sati. Sve ekipe koje rade na sanaciji terena obvezno se trebaju javiti u Dom zdravlja radi primanja cjepiva protiv tetanusa i to do deset ljudi po grupi.

Vodovodni i kanalizacijski sustav u oraškoj općini funkcioniraju normalno, s tim da se voda treba prokuhati prije konzumiranja, javio je Radio Orašje. Za mještane koji su ostali u Kopanicama i Vidovicama instalirane su dvije pumpe za proizvodnju pitke vode.

Stožer civilne zaštite intenzivno priprema Plan sanacije kuća i terena, svaki dan ažurira podatke o broju potopljenih kuća, dvorišta, gospodarskih objekata, te raseljenih osoba kako bi se utvrdio broj osoba kojemu će u narednom razdoblju biti potrebna prehrana. Javno poduzeće Komunalac radi u dvije smjene i odvozi otpad iz mjesnih zajednica. Na području općine Orašje na snazi je naredba Općinskog stožera Civilne zaštite o zabrani rada ugostiteljskim i trgovinskim radnjama od 20 do 6 sati, dok hoteli i moteli mogu raditi od 00,00 do 24,00 sata, s tim da od 20 do 6 sati ne smiju točiti alkoholna pića.

Nastavljene su aktivnosti na ispumpavanju zaobalnih voda, a aktualno je i skupljanje uginulih životinja iz poplavljenih područja. Prve ekipe veterinarske službe prikupljali su uginule životinje koje su bile na površini vode u Kopanicama i Vidovicama, a za ulaske u farme još nema uvjeta s obzirom da je vodostaj u tim poplavljenim područjima visok. Vlasnici stoke koja je preživjela, a ne mogu skrbiti o njima, mogu je prodati tvrtki Šišović, u otkupnoj stanici u Posavina-koki u Orašju./HMS/

Najnovije

ODLUKOM VLADE ŽZH

Duhanska stanica vraćena Ljubuškom: Bit će to novo srce i središte grada

Neprivatizirani prostor duhanske stanice Ljubuški nakon tri desetljeća vraćen je gradu i javnoj svrsi, što je potvrđeno današnjim potpisivanjem ugovora o prijenosu stečenih prava...