KORONAVIRUS

U Njemačkoj u jednom danu gotovo 6000 novozaraženih

Gornji dom njemačkog parlamenta Bundesrat danas je odobrio vladin paket mjera za ublažavanje gospodarskih posljedica pandemije koronavirusa, a broj zaraženih u Njemačkoj je u roku jednog dana porastao za 5780 te do sada iznosi 42.228 oboljelih.

Paket vrijedan 750 milijardi eura

Dom saveznih pokrajina Bundesrat odobrio je vladin paket mjera za ublažavanje gospodarskih posljedica pandemije koronavirusa, ukupne vrijednosti od 750 milijardi eura. Time je završena ubrzana parlamentarna procedura prihvaćanje paketa mjera. Bundestag je paket njemačke vlade odobrio u srijedu.

Sveobuhvatne mjere predviđaju jamstva za kredite pomoći gospodarstvu, direktnu financijsku pomoć malim i srednjim poduzetnicima kao i pomoć zdravstvenom sustavu.

Zbog ovog paketa je potreban i rebalans proračuna za ovu godinu i novo zaduženje od 156 milijardi eura, najviše u poslijeratnoj povijesti Njemačke. Novo zaduženje je potrebno zbog većih izdataka u visini od 120 milijardi eura te očekivanog pada poreznih prihoda u visini od 33 milijarde.

Zbog posebnih mjera držanja socijalnog odstojanja sjednici Bundesrata, osim premijera savezne zemlje Brandenburg, koja trenutno predsjeda Bundesratom, nisu prisustvovali premijeri ostalih saveznih pokrajina, kao što je to uobičajeno.

253 umrlih

Institut Robert Koch danas je pismeno priopćio nove brojke vezane uz pandemiju koronavirusa u Njemačkoj. Broj zaraženih iznosi 42.228, što je 5780 više nego jučer. Jučer su u odnosu na dan ranije bila registrirana 4954 nova slučaja.

Od posljedica zaraze su dosad u Njemačkoj umrle ukupno 253 osobe, dok je jučer bilo 198 umrlih.

Institut Robert Koch objavio je kako će konferencije za novinare od ponedjeljka biti održavane utorkom i petkom, a ne svakodnevno kao dosad./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRIVREMENO ODOBRENO

Premier liga do kraja sezone odobrila pet zamjena

Engleska Premier liga odlučila je u četvrtak odobriti privremeno pet zamjena svakoj momčadi tijekom utakmice kada se prvenstvo nastavi sredinom lipnja.- Za ostatak sezone...