U napadu u crkvi u Istanbulu tijekom današnje mise ubijena najmanje jedna osoba

Ministar unutarnjih poslova Republike Turske Ali Yerlikaya priopćio je da su dvije maskirane osobe izvele napad u crkvi u Istanbulu i da su ubili najmanje jednu osobu.

Yerlikaya je na društvenoj mreži X priopćio da se ovaj oružani napad dogodio tijekom nedjeljne mise u crkvi Santa Maria u istanbulskom distriktu Sariyer u 11.40 sati po lokalnom vremenu, javlja Anadolija.

On je osudio napad i dodao da nadležne institucije rade na hvatanju počinitelja i istrazi o slučaju.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan osudio je oružani napad u crkvi Santa Maria u Istanbulu i poručio da nadležne službe čine sve kako bi počinitelji što prije bili uhvaćeni, javlja Anadolija.

Šef Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske Fahrettin Altun priopćio je na društvenim mrežama da je turski predsjednik Erdogan povodom današnjeg napada imao telefonske razgovore s lokalnim dužnosnikom Omerom Kalaylijem, svećenikom crkve Santa Maria Antonom Bulaijem i poljskim konzulom Witoldom Lesniakom.

– Naš predsjednik je cijeloj zajednici izrazio sućut i poručio da se poduzimaju neophodni koraci kako bi se počinitelji uhvatili što je prije moguće – naveo je Altun.

Altun je također podijelio video telefonskih poziva predsjednika Erdogana./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img