VLASTI ODBACILE MOGUĆNOST TERORIZMA

U napadu nožem u moskovskoj crkvi dvoje ranjenih

Muškarac je uhićen u nedjelju u Moskvi pošto je nožem izbo dvije osobe u pravoslavnoj crkvi jugoistočno od ruske prijestolnice, priopćile su vlasti koje isključuju mogućnost terorizma.

“Policija je uhitila 26-godišnjaka koji živi u Lipeckoj oblasti, južno od Moskve. On je 16. veljače tijekom jutra ušao u crkvu u Bakunjinskoj ulici i nožem ranio dvije osobe”, rekla je glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova Irina Volka, prenose ruske novinske agencije.

Ranjenici su upućeni u medicinske ustanove radi liječenja, dodala je. Otvorena je istraga za “huliganstvo” i za “nasilje”, rekla je nešto kasnije za javnu agenciju TASS.

Kako javlja televizijska mreža Ren-TV, muškarac je upao u crkvu tijekom liturgije a svladali su ga vjernici koji su ga zadržali do dolaska policije.

Kiril Sladkoov, svećenik u crkvi gdje se dogodio napad, rekao je da je napadač nosio naočale, skijašku masku, gumene rukavice i slušalice s kojima je slušao glazbu.

“Pošli smo prema njemu da vidimo što se događa i da ga mirno izvedemo. U tom trenutku je izvukao nož i njime ubo mog suradnika. Nakon toga su ga vjernici pokušali spriječiti, a on je dvaput udario drugog kolegu”, izjavio je za Ren-TV.

U Rusiji se zadnjih godina dogodio manji broj napada nožem nasred ulice, a za neke je odgovornost preuzela skupina Islamska država (IS). Vlasti ipak službeno nisu vodile istragu za terorizam./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARKOTIĆ GOSTOVALA KOD STANKOVIĆA

Evo kojih su se tema dotaknuli

Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić izjavila je u nedjelju da je broj od 56 novooboljelih u Hrvatskoj dobar jer pokazuej da...