Hrvatski Medijski Servis

U MOSTARU NAPADNUT NOVINAR HUSEIN ORUČEVIĆ: Prijetili su mi i vodom zasuli diktafon

Foto: Vijesti.ba

Aktivista Mreže NVO i novinar Husein Oručević jutros je u 9:30 sati na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru napadnut.

Oručevića su, kako je rekao za Dnevni avaz, dvije nepoznate osobe koje su se nalazile u Golfu crvene boje verbalno napale dok je prolazio, upućujući mu razne prijetnje i pogrdne riječi.

– Nisam se odmah osvrtao, ali kako salva uvreda nije prestajala, uzeo sam diktafon i stavio svoju akreditaciju dopisnika poljskog radija, prišavši tim osobama i zatraživši od njih da u mikrofon kažu, odnosno, ponove to što su rekli. Nakon toga je jedan od njih uzeo bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti oštećen -ispričao je Oručević.

Nakon toga, on je ovaj napad prijavio u Policijsku upravu Mostar, što je i potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

Oručević je, zajedno s drugim predstavnicima Mreže, podsjetimo, javnosti iznio informacije o prisustvu opasnih tvari u mulju na pročistaču otpadnih voda, a nedugo nakon toga uslijedila je blokada deponije “Uborak”.

Ipak, njegovo upozorenje o prisustvu opasnih tvari u mulju za sad nije dokazano jer ni jedan institut za mjeriteljstvo u BiH ne može utvrditi količinu spominjanog piralena u vodi.

Također, prema informacijama HMS-a mostarska gradska uprava radi na odabiru relevantnog instituta iz Europske unije koji će ispiti sadržaj mulja u otpadnim vodama jer se ništa ne može dokazati paušalnim tvrdnjama. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte