Sve vijesti

POZIVAJU NA BOJKOT IZRAELSKIH BRENDOVA

U McDonald’s u Engleskoj pustili miševe obojane u boje palestinske zastave

Propalestinski prosvjednici su u dva restorana brze hrane McDonald’s u Birminghamu pustili miševe obojane u boje palestinske zastave. Do prvog incidenta je došlo u ponedjeljak, a policija navodi da je pokrenula istragu.

Na videosnimci događaja objavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako muškarac nosi glodavce i baca ih na pod McDonald’sa pred užasnutim posjetiteljima. Zatim je povikao: “Bojkot Izraela” i “Jebi se Izrael”.

Tekst na kraju videa poziva ljude na bojkot svih robnih marki koje su izravno podržavaju “izraelski apartheid”. Podsjetimo, McDonald’s Israel je dao tisuće besplatnih obroka izraelskoj vojsci. Franšize u nekim većinskim muslimanskim zemljama, kao što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jordan i Turska, zbog toga su se odvojile od izraelske franšize, piše The Guardian.

Policija: Ovo se tretira kao kazneno djelo

Druga, pak, snimka prikazuje kako djelatnici druge podružnice McDonald’sa u Birminghamu u utorak hvataju miševe obojane crvenom, crnom, zelenom i bijelom bojom te ih stavljaju u plastične spremnike.

“Provodimo istragu nakon što je netko pustio žive glodavce u restoran u blizini Watson Roada. Ovakav postupak nije prihvatljiv ni pod kojim okolnostima te se tretira kao kazneno djelo uznemiravanja javnosti”, priopćila je policija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...