LJUBUŠKI

U Ljubuškom predstavljanje knjige „Krijesnice“

U nedjelju 23. siječnja, s početkom u 19 sati, u Kulturnom centru u Ljubuškom, bit će predstavljena knjiga „Krijesnice“.

Knjigu su pripremile studentice studija Edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru: Andrea Soldo, Anđelka Franjičić, Antea Bagarić, Azra Grizvić, Iva – Ines Pavlović, Marina Papić i Marija – Zorka Vasilj, a ista donosi 91 autorsku priču osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, braće, sestara, stručnjaka i ostalih ljudi koji su dio njihovih života.

Knjigu će predstaviti Andrija Stojić, ispred nakladnika Matice Hrvatske Čitluk, Azra Grizović i Andrea Soldo, ispred uredništva knjige.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Dajana Alilović, Ante Penava i Ilija Penava, dok će pak programom moderirati Marija –Zorka Vasilj.

Ukratko o knjizi: Naziv knjige „Krijesnice“ objašnjava se legendom koja kaže: „Kada sanjaš da krijesnice lete oko tebe – otkrit ćeš nešto važno“, a ako je tako onda ona među svojim koricama krije mnoštvo krijesnica. Njihov zadatak je osvijetliti puteve razumijevanja, empatije i prihvaćanja, piše Ljportal.com.

Glavni cilj ove knjige je podizanje razine svijesti društva o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te razbijanje predrasuda i stereotipija o toj populaciji. Navedeni cilj nastoji se ostvariti kroz životne priče, koje su zapravo i sama tema knjige. Priče koje otkrivaju pravu istinu o borbama i pobjedama, razočaranju i ljubavi, rastancima i susretima, rutinama i promjenama, suzama i osmjesima, o onomu što svijet drži normalnim i što drži drugačijim. Priče uz koje ćete plakati i smijati se, te priče zbog kojih ćete promijeniti pogled na svijet./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IMA SE, MOŽE SE...

Haaland na oproštajne darove potrošio pola milijuna eura: Častio i kuhare, fizioterapeute, liječnike…

Norveški napadač Erling Haaland (21) podijelio je desetke skupih satova suigračima i klupskom osoblju kao oproštajne darove na odlasku iz Borussije Dortmund u Manchester...