U kraljevskom gradu Jajcu održana svečana završnica Hrvatskog proljeća Središnje Bosne

Sinoć je u Jajcu održana svečana završnica Hrvatskog proljeća Središnje Bosne. Organizirana je izložba “Proljetni salon” te koncert “Hrvojev grad”. Riječ o kulturno-umjetničkom festivalu Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne ove godine posjetilo je Kreševo, Kiseljak, Fojnicu, Busovaču, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Uskoplje, Bugojno, Jajce i Dobretiće. Uz to, proljeće je održano u gradu Zenica i Žepče te po prvi puta u trajanju festivala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine – u Sarajevu. Sinoćnji program i svečana završnica započela je izložbom Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH pod nazivom ”Proljetni salon” u Domu Kulture koju su moderirali mr. Megi Kunštek, prof. Ana Šimić i prof. Boris Ladan.

Nakon izložbe su predstavnici OO HDZ BiH Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB položili vijenac i upalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima, nakon čega je uslijedio svečani koncert na platou ispred Katakombi. U uvodnom dijelu programa nazočne su pozdravili: predsjednica OO Mladeži HDZ BiH Jajce Ella Bojčetić, predsjednik OO HDZ BiH Jajce i predsjedatelj OV-a Jajce Ivo Šimunović i predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić koji je ujedno i zatvorio ovogodišnju manifestaciju „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.“ U ugodnoj lipanjskoj večeri na otvorenom, publika je uživala u minutama koje su pripremili VS ”Ivančice i prijatelji” iz Busovače, Apparenza Acoustic Band iz Novog Travnika i jajački KUD ”Prijatelji”.

Za organizaciju ovog programa zaslužni su udruga UZOR, udruga KLIK, udruga mladih Hrvoje Vukčić Hrvatinić Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB.

Publiku su kroz program vodili Marcela Bojčetić i Robert Tokić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Postoji li “idealno vrijeme” za rađanje djece?

Postoji li "pravo vrijeme" kada trebate zatrudnjeti? Koga god pitali, dat će vam drugačiji odgovor, a možda je najbolje poslušati savjete ovih mama koje...