PRIČA O PETRU HERCEGU TOMICHU

U “Kosači” održana projekcija dokumentarnog filma „Heroji se ne zaboravljaju“

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača prikazan je film u produkciji Hrvatske radiotelevizije „Heroji se ne zaboravljaju“, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz Hrvatskog narodnog sabora BiH priopćeno je da se prije projekcije filma nazočnima obratio izaslanik predsjednika HNS BiH, mr. sc. Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i voditelj Odjela za međunarodna pitanja u Glavnom vijeću HNS.

Dokumentarni film govori o američkom junaku hercegovačkih korijena, mornaričkom dočasniku porijeklom iz Prologa kod Ljubuškog, koji je spasio nekoliko stotina života mornara s broda USS Utah prilikom napada na Pearl Harbor, te je zbog svoje požrtvovnosti i posthumno nagrađen „medaljom časti“, najvišim odlikovanjem u Sjedinjenim američkim državama.

Nazočni su imali priliku čuti i scenaristu dokumentarnog filma g. Vladimira Brnardića koji je govorio o motivima nastanka ovog dokumentarca.

Projekciji dokumentarnog filma su nazočili i članovi Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS, predstavnici američkog i hrvatskog veleposlanstva u BiH, članovi obitelji Herceg, te mnogi drugi./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img