Sve vijesti

HNK Mostar

UHIĆEN U AKCIJI HRVATSKE POLICIJE

U kombiju uz BiH, bez vozačke dozvole, prevozio 20 migranata

Karlovačka policija je prijavila deset osoba zbog sumnje u krijumčarenje 61 migranta koji su nakon toga izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Službenici Ravnateljstva policije RH, granične policije Cetingrad i carinici iz Službe mobilne jedinice sudjelovali su u zaustavljanju i kontroliranju vozača koji su prevozili strane državljane na području Karlovca, Slunja, Rakovice, Vojnića i Josipdola.

U ponedjeljak poslijepodne, u osobnom automobilu zadarskih registracija kojim je upravljao 57-godišnjak iz Hrvatske, pronađena su tri migranta. Isto tog dana kasnije, u automobilu splitskih oznaka kojim je upravljala 54-godišnjakinja iz Hrvatske, pronađeno je pet migranata, od kojih je jedan bio smješten u prtljažniku. Tijekom iste večeri, u kombiju bosansko-hercegovačkih registracija kojim je upravljao državljanin te zemlje, pronađeno je 20 migranata, a vozač nije imao vozačku, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog. Iste večeri, 47-godišnjak iz Sjeverne Makedonije prevozio je dva migranta u automobilu zagrebačkih registracija.

U utorak noću, na dvije različite lokacije, zaustavljena su dva vozila. U automobilu zagrebačkih registracija kojim je upravljao 48-godišnjak iz Hrvatske pronađena su četiri migranta, dok je u automobilu crnogorskih registracija kojim je upravljao 30-godišnjak iz Turske pronađeno šest migranata. Tog dana poslijepodne, 55-godišnjak s Kosova prevozio je četiri migranta.

U srijedu ujutro, 21-godišnjak s Kosova s dozvolom boravka u Italiji prevozio je šest migranata u automobilu dubrovačkih registracija, od kojih je jedan bio smješten u prtljažniku. Također u srijedu, u automobilu zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak iz Indije s dozvolom boravka u Hrvatskoj, prevoženo je šest migranata. Srijedom navečer, 55-godišnjak iz Hrvatske prevozio je šest migranata u automobilu zagrebačkih registracija./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠEF EU DIPLOMACIJE

Borrell posjetio Odesu i osudio ‘barbarske’ napade na grad

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell posjetio je ukrajinski lučki grad Odesu na Crnome moru, gdje se iz prve ruke...