Sve vijesti

IZRAEL

U Jeruzalemu izbodeni policajac i policajka, napadač (16) ubijen

Službenik i službenica granične policije jutros su ranjeni u napadu nožem kod Herodovih vrata u Jeruzalemu, potvrdila je izraelska policija. Prema izvješćima, napad se dogodio u blizini izraelske policijske postaje u glavnom gradu, prenosi Jerusalem Post.

Stanje ranjene policajke se pogoršalo i ona je sada u kritičnom stanju. Drugi policajac nalazi se u lakšem do srednje teškom stanju, kaže policija. Napadača su ubili policajci koji su reagirali na mjestu napada. Bolničari su zbrinuli ranjene policajce, prije nego što su ih hitno odvezli u Sveučilišni medicinski centar u Jeruzalemu na daljnje liječenje.

Policijski službenici počeli su prikupljati dokaze na mjestu događaja i provjeravati područje kako bi isključili mogućnost drugih sudionika u napadu. Šef policije Kobi Shabtai također se uputio na mjesto napada.

Policija je napadača identificirala kao 16-godišnjeg stanovnika četvrti Issawiya u istočnom Jeruzalemu. Iz policije su priopćili kako je još jedan osumnjičenik priveden u blizini te da se “njegova povezanost s teroristom i napadom istražuje”.

“Kada sam stigao na mjesto događaja, prolaznici su rekli da je terorist neutraliziran. Pružili smo prvu pomoć ženi u 20-ima koja je bila teško ozlijeđena i mladiću koji je zadobio lakše ozljede. Oni su potom prevezeni u bolnicu na daljnje liječenje”, kazao je Elad Revanseri, volonter organizacije United Hatzalah.

Napad se dogodio u vrijeme rastućih napetosti u istočnom Jeruzalemu i na Zapadnoj obali, dok Izrael vodi žestoki rat protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Prošli mjesec dva su policajca ranjena, uključujući jednog teško, u pucnjavi ispred iste jeruzalemske policijske postaje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RUSIJA

U dijelovima Sibira izmjereno minus 50 stupnjeva Celzijusa, Moskva pod snijegom

Temperature u dijelovima Sibira pale su na minus 50 stupnjeva Celzijusa, dok su mećave prekrile Moskvu u rekordnim snježnim padalinama i poremetile letove zbog...