Hrvatski Medijski Servis

Zatvaranje Hrvatskog proljeća Središnje Bosne u petak u Jajcu

U Jajcu će se sutra održati završnica kulturne manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne.

Zadnji dan manifestacije će biti upriličena izložba Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH pod nazivom”Proljetni salon” (u holu Doma kulture), te koncert na kojem će nastupiti ”Ivančice i prijatelji”, KUD Prijatelji i Apparenza Acoustic Band (na platou ispred Katakombi).

Svrha ove manifestacije jeste konstantno podsvješćivanje o važnosti očuvanja tradicije, kulturnog nasljeđa i onog osobnog – vjere, posebno u ovim teškim vremenima za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Organizatori i partneri HPSB će nastojati i sljedeće godine organizirati ovu kulturnu manifestaciju koja je postala simbolom hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni. Ako zaboravimo tko smo i odakle potječemo, nestajemo u svojoj jedinstvenosti i, zapravo, gubimo sebe. Neka stoga, HP SB bude naš stalni podsjetnik identiteta, škrinja kulturnog nasljeđa i način interpretacije hrvatske narodnosti Hrvata iz BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte