U Irskoj i Nizozemskoj zbog oluje Isha prizemljeni zrakoplovi

Zbog oluje Isha u Irskoj i Nizozemskoj otkazuju se letovi a zrakoplovi preusmjeravaju u druge zračne luke.

Aviokompanije su otkazale 102 odlazna i dolazna leta u zračnu luku u Dublinu zbog oluje koja će bjesniti ostatak dana, rekao je operater zračne luke. Oluja Isha također je primorala slijetanje 24 zrakoplova do 17:00, dok je 27 zrakoplova usmjereno u druge zračne luke, objavila je zračna luka Dublin na medijskoj platformi X.

Irska nacionalna meteorološka služba Met Eireann izdala je narančasto vremensko upozorenje rano u nedjelju za većinu zemlje, uključujući i Dublin, što znači da vjetrovi značajno mogu utjecati na ljude, infrastrukturu i aktivnosti u tome području. Za dijelove zapada i sjeverozapada izdano je crveno upozorenje.

U Nizozemskoj preventivno otkazani letovi

Zračna luka Schiphol u Amsterdamu otkazala je desetke letova predviđenih za ponedjeljak kao preventivnu mjeru zbog snažnih vjetrova koji se očekuju kad oluja Isha dođe do Nizozemske, priopćila je zračna luka u nedjelju.

Schiphol je priopćio da je otkazao 130 dolazećih i odlazećih letova te je savjetovao putnicima da provjere status svojih letova online.

Nizozemska aviokompanija KLM, glavni korisnik zračne luke, rekla je nizozemskoj novinskoj agenciji ANP da je otkazala 65 europskih letova u ponedjeljak./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img