Sve vijesti

NAKON TROVANJA

U Hrvatskoj privremeno zabranjena prodaja pića Coca Cole

Državni inspektorat Republike Hrvatske oglasio se po pitanju slučajeva sumnje na trovanje gaziranim pićima. Naredili su privremeno obustavljanje prodaje i povlačenje sumnjivih proizvoda.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata odmah je po zaprimanju informacije o događanju u Rijeci obavila inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima i kod distributera u Rijeci. U sklopu inspekcijskih nadzora uzeta su, kako navode, četiri uzorka, svi marke Romerquelle, koji su na analizi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

“Ističemo kako u inspekcijskim nadzorima u prometu nije zatečena suspektna serija Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobivenim tjelesnim ozljedama. Slijedom zaprimljenih novih informacija tijekom jučerašnjeg dana o događanjima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sanitarna inspekcija izuzela je jedan uzorak Coca cola, Original taste, Gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće, 500 ml, iz samposlužnog aparata te još dva uzorka Coca cola 2 l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine. Uzorci su na analizi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Također sanitarna inspekcija obavila je inspekcijski nadzor u trgovačkom društvu u Zagrebu”, navode iz Inspektorata RH.

Dodaju kako će je inspekcijsko postupanje u tijeku te odmah po zaprimanju rezultata analiza sanitarna inspekcija poduzet će zakonom propisane mjere te će Državni inspektorat o istome obavijestiti javnost.

Podsjetimo, do jutros su zabilježena četiri slučaja trovanja za koje postoji sumnja da je uzrok gazirano piće koje proizvodi Coca Cola. Iz Coca Cole su jučer rekli kako se radi o izoliranom slučaju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...