MINISTAR MALENICA NAJAVIO IZMJENE ZAKONA

U Hrvatskoj kazne za nepoštivanje odluke o Covid potvrdama od 30.000 do 50.000 kuna

Ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš i ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica obratili su se medijima prije sjednice užeg kabineta Vlade.

Ministar Beroš rekao je na početku kako situacija nije dobra, prenosi 24sata.hr.

Poručio je kako je s današnjim brojkama ukupan broj preminulih u Hrvatskoj narastao na 10.438. Kreveti su popunjeni s nešto manje od 80 posto kapaciteta.

Cjepljenje u Hrvatskoj

– Nabavili smo velike količine novih respiratora, ali je i dalje broj necijepljenih na respiratorima iznimno visok – rekao je.

U Hrvatskoj je u potpunosti cjepljeno 56 posto stanovništva.

Ministar Malenica rekao je kako su proteklih nekoliko dana intenzivno radili na izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva o zaraznih bolesti.

Predviđene sankcije

– Definirali smo obvezu predočenja covid-potvrda u javnopravnim tijelima. Kroz pojam javnopravna tijela smo obuhvatili zakonodavno, izvršno i sudbeno tijelo, tijelo državne uprave, drugo državno tijelo, tijelo jedinice lokalne, pravne osobe koje imaju javne ovlasti i pravne osobe koje obavljaju javnu službu. Definirali smo i odgovorne osobe u tim tijelima – rekao je.

Dodao je da su predvidjeli sankcije za odgovorne osobe koje ne budu poštovale odredbe ovog zakona.

– Dakle, novčane kazne u iznosu od 30.000 (oko 7.800 KM) do 50.000 kuna (oko 13.000 KM) i vjerujem da ćemo nakon ovog istupa ministra Beroša potaknuti čelnike tijela i sve odgovorne osobe u tim tijelima državne uprave da poštuju odluke stožera i poštuju odredbe zakona. Zapravo smo svi zajedno u ovoj borbi da ova pandemija što prije prođe i da bude što manje zaraženih i što manje umrlih – zaključio je./HMS/

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Stanovnici ove zemlje su proglašeni najvećim pijancima na svijetu

Australci su proglašeni najvećim pijancima na svijetu. Međunarodna anketa Global Drugs Survey pokazala je da su se Australci u 2020. opijali u prosjeku 27 puta...