U Hrvatskoj 790 zaraženih, a za trećinu manje umrlih nego u BiH

U Hrvatskoj je u proteklih 25 sati 77 potvrđenih novooboljelih od koronavirusa, ukupno 790, a preminulo je 6 osoba. Izliječeno je 64 osobe, što je 12 više od jučer. Na respiratoru je 27 osoba, javlja HRT. Učinjeno 6404 testiranja, znači 504 na dnevnoj bazi, objavio je ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Hrvatska je vrlo rano uvela mjere za samozaštitu građana u svrhu prevencije širenja ove infekcije. Veseli nas što najveći dio građanstva poštuje te mjere i zbog toga smo danas gdje jesmo i zbog toga je naša krivulja i dalje linearna. Apeliramo i na preostali dio pučanstva da poštuje naše mjere, drži uputa samozaštite jer je to najbolji način prevencije ove infekcije. Ako to bude tako naši rezultati će i nadalje biti pozitivni, rekao je Beroš.

– Kada je riječ o trajanju epidemije treba naglasiti da je naša sudbina u našim rukama. Virus se prenosi kontaktom i respiratornim putem. Ako poštujemo mjere koje stožer Civilne zaštite svakodnevno ponavlja mi smo ti koji možemo smanjiti mogućnost prijenosa infekcije na najmanju moguću mjeru. Ako se odgovorno ponašamo iz dana u dan broj novooboljelih može biti manji. U ovom trenutku sve je na nama, vama, na meni, na svima nama. Ako slušamo mjere, držimo distancu i održimo higijenu mogućnost prijenosa možemo smanjiti na najmanju moguću mjeru. To je ključ. Naša sudbina je u našim rukama, rekao je Beroš./Hina/HMS/

Najnovije