HRGUD U BERKOVIĆIMA

U Hercegovini se ove godine gradi vjetropark od 126 mil. KM

Vjetropark Hrgud u općini Berkovići već niz godina dio je političkih najava, a ako je vjerovati planovima Elektroprivrede Republike Srpske trebao bi u ovoj godini konačno biti izgrađen. U Planu javnih nabava Elektroprivrede Republike Srpske za 2020. godinu predviđena je investicija od čak 126 milijuna KM za gradnju vjetroelektrane u istočnoj Hercegovini.

Kako je precizirano, ovo bi trebalo biti realizirano kreditnim, ali i vlastitim sredstvima. Od ranije je poznato da slične projekte u našoj zemlji kreditira Njemačka razvojna banka KfW.

Vjetropark Hrgud trebao bi imati 16 vjetrogeneratora sa po 3 megavata snage svakog od njih, a sve na oko 1.000 metara nadmorske visine. Kad se izgradi godišnje bi proizvodio 126 gigavat sati električne energije.

Iako se o investicijama u energiju vjetra priča najmanje 20 godina, u našoj zemlji dosad je izgrađen samo Vjetropark Mesihovina u Tomislavgradu, prenosi Caportal.net./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Osnovana podružnica HKDU BiH

- Budući da se bliže Lokalni izbori 2020.godine, vrijeme je da svi ozbiljno i odgovorno pristupimo pripremama, pa u tome kontekstu, sa zadovoljstvom možemo...