Sve vijesti

HNK Mostar

KATASTROFA

U Grčkoj, Turskoj i Bugarskoj u poplavama smrtno stradalo 14 osoba

Broj poginulih u nepogodama praćenim jakim kišama koje su zahvatile dijelove Grčke, Turske i Bugarske porastao je na 14 nakon što su spasilački timovi u tri susjedne zemlje izvukli još sedam tijela. U velikoj poplavi u kampu na sjeverozapadu Turske, u blizini granice s Bugarskom, poginulo je najmanje pet osoba, a voda je odnijela kompletne bungalove.

Spasioci i dalje tragaju za jednom osobom koja je prijavljena da je nestala u kampu, prenio je AP. Još dvije osobe poginule su u Istanbulu, najvećem turskom gradu, gdje su oluje u utorak, 5. rujna, poplavile stotine domova i firmi u nekoliko dijelova grada.

Nabujale poplavne vode pogodile su više od 1.750 domova i poduzeća u gradu, priopćio je ured istanbulskog guvernera. Rekordne padaline u Grčkoj izazvale su najmanje tri smrtna slučaja u blizini središnjeg grada Volosa, saopštila je vatrogasna služba. Tri osobe su prijavljene kao nestale.

U Bugarskoj je oluja izazvala poplave na južnoj obali Crnog mora. Tijela dvije nestale osobe izvučena su jučer iz mora, čime je ukupan broj poginulih porastao na četiri./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠEF EU DIPLOMACIJE

Borrell posjetio Odesu i osudio ‘barbarske’ napade na grad

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell posjetio je ukrajinski lučki grad Odesu na Crnome moru, gdje se iz prve ruke...