VIDEO U eksploziji skladišta eksploziva u Kini najmanje 44 mrtvih i 400 ozlijeđenih

Boj poginulih u dvjema snažnim eksplozijama koje su u srijedu kasno navečer potresle kinesku luku Tianjin porastao je na 44, a ozlijeđeno je više 400 osoba, od kojih je preko 30 u kritičnom stanju, prenosi CNN.

Vlasti su izgubile i kontakt s 36 vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju požara izazvanih eksplozijama skladišta zapaljivih tvari u industrijskom dijelu luke na sjeveroistoku Kine.

Požari su u četvrtak još gorjeli u tom 15-milijunskom gradu a objavljene fotografije na internetskim stranicama kineskih medija pokazuju nekoliko uništenih zgrada, spaljena vozila kao i uništenu višekatnu garažu.

Prema lučkim vlastima promet u luci se odvija normalno.

Kineski predsjednik Xi Jinping zatražio je od lokalnih vlasti da hitno rade na saniranju stanja i zbrinjavanju ozlijeđenih.

Kineska državna televizija objavila je kako je do eksplozije došlo u skladištu eksploziva nešto prije ponoći i nastali udar protresao je zgrade nekoliko kilometara ukrug. Druga je eksplozija uslijedila oko 30 sekundi nakon prve, prenose državni mediji.

Prema državnoj novinskoj agenciji Xinhui prva ekspozija imala je snagu tri tone TNT-a a druga 21 tone TNT-a.

Video snimke pokazivale su požare koji su nadvisivali okolne stambene višekatnice te stanovnike i radnike, od kojih neki ozlijeđeni, kako bježe s mjesta nesreće. /Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRISTIGLI NOVI NALAZI

Čak 40 štićenika staračkog doma u Splitu ima koronavirus

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije objavio je nove informacije o zarazi u Domu za starije i nemoćne u Splitu.Tijekom večeri pristiglo je još nekoliko...