ČAPLJINA

U Čapljini i ove godine besplatni udžbenici

Svako dijete koje se upiše u prvi razred osnovne škole na području Grada Čapljine besplatno će i ove godine dobiti nove udžbenike za nadolazeću školsku godinu.

Iz Grada Čapljine navode kako nisu zaboravili ni srednjoškolce pa će tako svaki učenik pri upisu u srednju školu također dobiti besplatne udžbenike.

Gradska uprava Čapljine će na ovaj način olakšati roditeljima visoke troškove koji su potrebni da bi svoje mališane poslali u školske klupe. Podsjetimo, na području Čapljine djeluju tri osnovne škole – OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini, OŠ Čapljina i OŠ Lipanjske zore u Višićima, s tim da je OŠ Vladimira Pavlovića najmnogoljudnija škola u čitavoj Bosni i Hercegovini, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je to jedna od demografskih mjera pomoći mladim ljudima.

Inače, Čapljina ove godine bilježi rast od čak 28 prvašića u osnovnim školama u kojima se nastava odvija po hrvatskom nastavnom planu i programu. U tom je gradu ove godine upisano 168 prvašića, a godinu ranije 140./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

"ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA"

Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne...