Sve vijesti

HNK Mostar

XXVI. SJEDNICA

U Busovači održana sjednica Središnje uprave HKD Napredak

Pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiče, u Busovači je 9. rujna održana XXVI. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, izvijestili su u ponedjeljak iz tog društva. 

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik te dopredsjednik HKD Napredak Busovača Josip Križanović pozdravio je sve nazočne i izrazio zadovoljstvo što se sjednica održava upravo u toj općini kada je i domaćin XI. međunarodne smotre folklora “Srce Središnje Bosne 2023”.

Također, upoznao je detaljno Središnju upravu s aktivnostima i projektima kao i poteškoćama u radu jedne od aktivnijih podružnica na području Središnje Bosne koja broji više od 300 aktivnih članica i članova.

Nazočne je u ime Općine Busovača pozdravio načelnik Asim Mekić, koji im je zaželio srdačnu dobrodošlicu u općinu i pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju Općine i Napretka uz želju i nadu da će se ona nastaviti i proširiti i u budućnosti.

Članicama i članovima Središnju uprave prezentirana je i Informacija o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prošloj sjednici Središnje uprave u Zagrebu.

Jedna od glavnih tema sjednice, o kojoj je nazočne izvijestio predsjednik dr. Čiča, bila je 70. Glavna izborno- izvještajna Skupština HKD Napredak koja bi se odlukom Središnje uprave, trebala održati u Sarajevu u subotu, 14. listopada, ove godine.

Središnja uprava usvojila je prijedlog dnevnog reda kao i program predstojeće Skupštine.

Inače, na Skupštini se trebaju naći izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te Napretkovih podružnica i udruga kao i razrješenje članova krovnih tijela te izbor novih krovnih tijela Hrvatskog kulturnog društva Napredak u narednom četverogodišnjem mandatu.

S ciljem pripreme predstojeće Skupštine izabran je Organizacijski odbor koji će činiti: predsjednik dr. Čiča, dopredsjednik Miroslav Landeka, članovi Središnje uprave Ivana Barišić i Ivica Kovačević i voditeljica Stručne službe Dragana Radić Poljo.

O aktivnostima Povjerenstva za gospodarstvo s prijedlogom zaključaka u proteklom razdoblju nazočne je upoznao dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik Povjerenstva Josip Križanović.

Informaciju o zajedničkom koncertu nacionalnih organizacija kulture “Suzvučja 2023.” koji bi se trebao održati u studenome u Doboju kao i Napretkovom svečanom božićnom koncertu koji se tradicionalno održava u prosincu u sarajevskom Narodnom pozorištu predstavio je predsjednik Čiča, navodi se u priopćenju./FENA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije