GODINAMA BIO NEDOSTUPAN

U Bugarskoj uhićen bivši direktor poduzeća “Nikola Tesla” i bivši Dodikov savjetnik

Bivši direktor poduzeća “Nikola Tesla” Dragan Vučetić i savjetnik Milorada Dodika, uhićen je u Bugarskoj, saznaje portal Capital.

Vučetić je uhićen 16. studenog na aerodromu u Sofiji, a MUP RS je o tome obaviješten od Okružnog suda u Banjaluci.

Vučetić je godinama bio nedostupan organima gonjenja.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je još u lipnju 2015. godine izvještaj tadašnjem Specijalnom tužiteljstvu RS protiv Vučetića zbog osnova sumnje da je kao v.d. direktora JP „Nikola Tesla” zlorabio službeni položaj i izvršio poslovnu prevaru, čime je ovom poduzeću uzrokovao milijunsku štetu.

Poduzeće „Nikola Tesla” osnovano je 2012. godine s djelatnošću u oblasti tekstila i proizvodnje automobila, a Vučetić, koji je u to vrijeme bio savjetnik Milorada Dodika, tadašnjeg predsjednika RS je obećavao masovnu proizvodnju električnih automobila koji će od „Republike Srpske napraviti najpoželjniju destinaciju za investiranje na Balkanu“.

Narodna skupština RS je po hitnom postupku, na prijedlog Vlade, u travnju 2013. godine dala bezuvjetne garancije RS za kreditno zaduženje poduzeća „Nikola Tesla“, a tadašnji ministar financija Zoran Tegeltija je rekao da će osobno snositi odgovornost ukoliko ovaj projekat ne uspije prenosi Capital./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Bolesti pčela i nove tehnologije u fokusu pčelarskog sajma u Mostaru

Svečanim otvorenjem u Mostaru počeo je Šesti međunarodni pčelarski sajam “VI Dani hercegovačkog meda, Mostar 2022.”, nakon čega su upriličena i stručna predavanja. O bolestima...