U BiH izdano narančasto upozorenje na obilne padaline i jugo

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narančasto upozorenje na obilne padaline i vjetar južnog smjera.

Upozorenje je izdano za područje Hercegovine i jugozapada Bosne. Očekuje se vjetar južnog smjera širom Bosne i Hercegovine. Upozorenje na padaline izdano je za razdoblje od subote do večeras do 21 sat.

– Prognozirana količina akumuliranih padalina se uglavnom kreće od 40 do 80 litara po metru četvornom. Lokalno može pasti i više. Udari vjetra južnog smjera od 50 do 70 kilometara na sat. Na planinama i visoravnima do 90 kilometara na sat – priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Svjetska meteorološka organizacija objavila je preporuke i mjere građanima.

– Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometne mreža su moguće. Poremećaj u opskrbi električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u opskrbi električnom energijom su mogući – dodali su./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img