Hrvatski Medijski Servis

U Americi ubijena misteriozna životinja, nitko ne zna o čemu se radi

Jedan rančer u Montani u SAD-u ubio je 16. svibnja misteriozno stvorenje koje je navodno teroriziralo njegovu stoku, piše Index.hr.

Stočar je izvorno bio uvjeren da je ubio vuka, međutim, glasnogovornik državne agencije Fish, Wildlife & Parks (FWP) Montane objavio je da tu nešto nije kako treba.

Naime, nakon što su proučili više fotografija navodnog vuka, stručnjaci FWP-a ustvrdili su da životinja ne može biti vuk jer su joj prednje pandže i zubi premali.

Očekivano, društvene stranice eksplodirale su raznim spekulacijama o mogućoj prirodi misterioznog bića u rasponu od psa, preko mladog medvjeda, do mitskog vukodlaka i čupakabre.

No prema FWP-u najvjerojatnije je riječ o mješancu između psa i vuka.

Ty Smucker, stručnjak iz Great Falls Wolf Managementa, za ABC News izjavio je da je vidio mnogo križanaca vukova i pasa koji većinom izgledaju prilično zdravo.

Misteriozno biće nalazilo se na nekoliko stotina metara od rančera kada ga je on upucao.

„Životinja je mlada ženka koja ne doji, iz skupine canida koja uključuje pse, lisice, kojote i vukove“, objavio je FWP Montane.

Točan odgovor na pitanje identiteta životinje trebala bi dati analiza DNK iz uzoraka tkiva koja su poslana na adresu U.S. Fish and Wildlife Service Laboratoryja u Ashlandu u Oregonu. No na rezultate će trebati pričekati nekoliko tjedana ili možda čak mjeseci./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte