TVRTKO MILOVIĆ: Podrška mudrom Predsjedniku

Prošla je godina dana od početka još jednog mandata Željka Komšića. Iako se radi o četvrtini mandata, jasno je da Komšić ostaje dosljedan svom političkom stilu. Šta god neki po facebooku pisali protiv njega.

Piše: Tvrto Milović

Činjenica da sam proveo najbolje godine života upozoravajući javnost da lik nema blage veze sa životom, i da bi u uređenom društvu bio maksimalno čuvar rampe komunalnog poduzeća, a da isti po sarajevskim kafanama izaziva sve veću euforiju, govori da je moj pristup bio dubinski pogrešan.

Zato preuzimam dio krivice za Komšićevo uporno nesnalaženje u vremenu i prostoru. Stalno ga nešto kritiziram i prigovaram. Odlučio sam stoga poslušati brojne Bošnjake koji su mi sugerirali da pomognem svom predsjedniku savjetom, pohvalom, toplom ljudskom rječju…

Osjećam se kao loš roditelj koji stalno prigovara svom malo sporijem djetetu, galami na njega, pa nekad izgubi živce i uvrijedi ga. Odsad ću biti dobar, i samo davati dobronamjerne sugestije, pa ako što usvoji – usvoji. Ne mora me imenovati ni za savjetnika. Bit ću korisniji od Čede Jovanovića i Jadranke Kosor zajedno.

Moj prvi savjet je oko NATO-a. Željko Komšić je u veljači 2019. izjavio da je njegov uvjet za formiranje vlasti pristanak Dodika na ulazak u NATO. I toga se drži do danas. Svaka čast na dosljednosti! Nema te funkcionalne države koja može zamijeniti ulazak u NATO.

Neki gunđaju zašto godinu dana nemamo vlasti, ali zaboravljaju da smo nadomak NATO saveza! Strpite se još samo koju godinu i predsjednik će nas uvesti u NATO.

Zamislite samo našu pješadiju kako maršira Rimom, naše tenkove kako paradiraju njemačkim autocestama, naše avione kako nadlijeću Elizejske poljane, naše padobrance iznad Madrida, našu flotu kako plovi Temzom, a naše mornare kako salutiraju Trumpu u Bostonu.

Vlast koju trebamo formirati ionako će biti samo još jedna loša vlast u nizu, pa se svako strpljenje isplati. Jer – NATO.

Postoje oni koji smatraju da postoje drugi prioriteti, ali takvima je najbolje da isele iz Bosne i Hercegovine i ostave je nama patriotama koji znamo kako i šta treba. Dosta je razbijača Bosne.

Moji uzaludni pokušaji da oštetim Komšićev ugled uvjerili su me da je podrška ovom dokazanom čuvaru Bosne jedini način da se spasimo. Zato, sve što on kaže treba slušati.

Dakle, prvo da uđemo u NATO, a onda ćemo se baviti ostalim, trivijalnim pitanjima./HMS/

Najnovije