Tvrtka iz Posušja koja se bavi plastičnim posuđem osvaja europsko tržište

Uz podršku USAID-a, poduzeće “Empire” iz Posušja uskladilo je proizvodnju sa standardima EU te je certifikatima ISO 9001:2015, BSCI, kao i znakom CE, poboljšala kvalitetu proizvoda i prisustvo na međunarodnom tržištu.

 

Ova tvrtka, osnovana sredstvima mladog poduzetnika Luke Bašića, koji je nakon uspješnog posla u Hrvatskoj odlučio investirati u grad iz kojeg potječe njegova obitelj, bavi se proizvodnjom plastičnog posuđa, pribora za jelo i uredskog materijala, te čak 90 posto proizvodnje izvozi na tržište EU.

Nakon iskustva u trgovini kroz obiteljsko poduzeće, ugledajući se na svoga oca, moja želja je bila nastaviti poduzetnički put u proizvodnji. Kroz posjete raznim gospodarskim sajmovima, zainteresirao sam se za proizvodnju asortimana od plastike, kaže Bašić za “Avaz”.

Naime, 2018. godine osnovan je “Empire”, proizvodnja je započeta uz pomoć jedne mašine, a uz kasnija značajna ulaganja proširena je na 12 visokokvalitetnih mašina, koje trenutno na tržište šalju više od 90 različitih proizvoda.

Usklađenost sa standardima EU postignuta je kroz suradnju s USAID-om. Prodor na strana tržišta osnažuje naše poduzeće, osigurava kontinuitet i postavlja pred nas zahtjev za izvrsnošću, ističe Bašić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img