POTVRĐENA OPTUŽNICA

Tuzlaci Žilić, Šehić i Beadini krali po Mostaru

Općinski sud u Mostaru je u cijelosti potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva u Mostaru protiv Adema Žilića (37), Nazila Šehića (43) i Arifa Beadinija (51), svi iz Tuzle, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili produženo krivično djelo teška krađa.

Također, svima im je produžen pritvor, jer, kako je rečeno iz Tužiteljstva HNŽ, naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Na teret im se stavlja da su 14.veljače oko 23 sata, u Mostaru na adresi Salakovac bb, zajednički i dogovorno, dovezli vozilom marke Audi A4, u kojem su se nalazili Žilić i Šehić i automobilom Audi Q 7, kojim je upravljao Beadini, u neposrednu blizinu ugostiteljskog objekta “Fast food Olimpijada“ vl. Z. P. i parkirali vozilo u šumu.

– Potom su Žilić i Nazil Šehić prišli UO te upotrebom podesnog alata polomili cilindrični uložak brave na ulaznim metalnim vratima i izvršili premetačinu stvari, prisvojivši za sebe novac u iznosu od oko 150 KM, izvjesnu količinu hrane, te dva daljinska upravljača za TV. Nakon toga su otišli u trgovinu mješovite robe „Leri“, vl. A. M. i koja je u blizini UO „Fast food Olimpijada“ i upotrebom podesnog alata otvorili zaštitnu metalnu rešetku koja se nalazila na ulaznim vratima, a potom i vrata, te u unutrašnjosti objekta izvršili premetačinu stvari i pronašli te za sebe prisvojili izvjesnu količinu cigareta marke „Mallboro“, „Drina“ i „Rothmans“, novac u iznosu od oko 250 KM i nešto sitnog novca u eurima. Na taj način su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist, a oštećenima pričinili štetu -naveli su iz Tužiteljstva HNŽ.

Sva trojica optuženih su višestruki povratnici u počinjenju krivičnih djela protiv imovine./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...