TUZLA Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora BKC-a Tuzla Semira Fejzića

Općinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije protiv bivšeg direktora Bosanskog kulturnog centra (BKC) Tuzla Semira Fejzića (44) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je obavljajući tu funkciju od početka 2012. do svibnja 2015. godine počinio kazneno djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju.

Optužnicom se Fejzić tereti da je u navedenom periodu kršio odredbe Zakona o budžetima u FBiH i relevatnog podzakonskog akta, te je držao i koristio nedozvoljene fondove od ostvarenih prihoda BKC-a Tuzla od zakupnina za prostore, organiziranja manifestacija ili jednokratnih iznajmljivanja sala. Zaposlenicima je nalagao da takve prihode, u iznosu od oko 47.000 KM, koji nikada nisu evidentirani u poslovnim knjigama BKC-a kao vlastiti prihodi, ne uplaćuju na depozitni račun javnih prihoda Budžeta TŽ, što je bila zakonska obaveza budžetskog korisnika.

Novac od tako ostvarenih prihoda, koji nije uplaćen na jedinstveni račun Trezora, je tako korišten za različite potrebe BKC-a Tuzla.

Na taj način je u spomenutom iznosu pribavio protupravnu imovinsku korist toj instituciji a oštetio budžet Tuzlanske županije, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva TŽ./F/HMS/

Najnovije

WAHINGTON

Policija uhitila osobu osumnjičenu za slanje pisma s ricinom Trumpu

Pismo s ricinom poslala je Bijeloj kući ženska osoba koja je uhićena na granici SAD-a i Kanade, izvijestio je u nedjelju navečer CNN, pozivajući...