TUZLA Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora BKC-a Tuzla Semira Fejzića

Općinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije protiv bivšeg direktora Bosanskog kulturnog centra (BKC) Tuzla Semira Fejzića (44) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je obavljajući tu funkciju od početka 2012. do svibnja 2015. godine počinio kazneno djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju.

Optužnicom se Fejzić tereti da je u navedenom periodu kršio odredbe Zakona o budžetima u FBiH i relevatnog podzakonskog akta, te je držao i koristio nedozvoljene fondove od ostvarenih prihoda BKC-a Tuzla od zakupnina za prostore, organiziranja manifestacija ili jednokratnih iznajmljivanja sala. Zaposlenicima je nalagao da takve prihode, u iznosu od oko 47.000 KM, koji nikada nisu evidentirani u poslovnim knjigama BKC-a kao vlastiti prihodi, ne uplaćuju na depozitni račun javnih prihoda Budžeta TŽ, što je bila zakonska obaveza budžetskog korisnika.

Novac od tako ostvarenih prihoda, koji nije uplaćen na jedinstveni račun Trezora, je tako korišten za različite potrebe BKC-a Tuzla.

Na taj način je u spomenutom iznosu pribavio protupravnu imovinsku korist toj instituciji a oštetio budžet Tuzlanske županije, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva TŽ./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ODLUKA NOVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA

Milanović povlači hrvatske vojnike iz Afganistana

Iz Ureda predsjednika priopćeno je i da se Milanović sastao s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, sadašnjim načelnikom Glavnog stožera generalom zbora...