Tuzla: Podvidio žene na prostituciju i dilao drogu

Pedesetčetvorogodišnji N.D. iz Tuzle uhićen je u četvrtak navečer u akciji službenika OKP PU Tuzla zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu.

“Uhićeni muškarac bit će saslušan u Kantonalnom tužiteljstvu TK, a dežurni kantonalni tužitelj uputit će Općinskom sudu u Tuzli prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora”, rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužiteljstva.

Sumnja se, kako ističe Arnautović, da je N.D. u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri osobe ženskog spola na prostituciju.

“Pored navođenja na prostituciju, uhićeni muškarac je nabavljao narkotička sredstva i zajedno ih sa ženama koje je navodio na prostituciju konzumirao u stambenom objektu koji je koristio”, rekao je Arnautović.

Prostitucija u blizini petlje Šićki Brod odavno nije tabu tema za mještane okolnih prigradskih naselja. Korisnici usluga najčešće su vozači teretnih vozila, ali i mnogi drugi muškarci koji su spremni novcem doći do seksa, pišu Nezavisne novine.

Nakon kraćeg dogovora, kako navodi izvor banjalučkog lista, seksualne usluge bi bile pružane u vozilu ili u obližnjim šumarcima. Cijena je formirana u ovnisnosti od vrste seksa, a izvor “Nezavisnih” navodi kako je oralni seks koštao 10 ili 20 KM, a pola sata klasičnog seksa 40 ili 50 KM.

Također, “Nezavisne novine” pozivajući se na neimenovani izvor pišu da prostitutke dolaze iz socijalno ugroženih ili neuređenih obiteljskih zajednica.

U MUP-u TK nastavljaju rad na dokumentiranju ovog krivičnog djela, a postoje indicije da se još nekoliko osoba ženskog spola bavi “najstarijim zanatom” na istoj lokaciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije