Hrvatski Medijski Servis

TUZLA: Određen jednomjesečni pritvor za policijske službenike

Vahidin Omerbegović, nekadašnji zapovjednik Policijske postaje u Kalesiji i načelnik Operativnog centra MUP-a TŽ, policijski službenik Nezir Omerbegović i uposlenik PS Kalesija Mirsad Hadžić naredni mjesec provest će u istražnom pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Tuzla.

Oni su uhapšeni u četvrtak, 14. veljače, a nakon kriminalističke obrade u MUP-u TŽ, predati su u nadležnost Županijskog tužiteljstva. Omerbegovići i Hadžić uhićeni su pod sumnjom da su u proteklom periodu počinili više kaznenih djela.

Konkretno, Vahidin Omerbegović je osumnjičen da je tokom obavljanja svih funkcija, u periodu od 2014. do 2019. godine, počinio niz kaznenih djela, a riječ je o zloupotrebi položaja i ovlasti, odavanju službene tajne, primanju nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, primanju dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanju u obavljanju službe, prenosi Avaz.

Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić su osumnjičeni da su počinili kaznena djela primanja dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenja službene isprave./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte