Hrvatski Medijski Servis

TUZLA: Bivši borci tzv. Armije RBiH žele da Damir Nikšić bude proglašen personom non grata

Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Županije Sarajevo

Članovi Jedinstvene organizacije boraca Tuzlanske županije zatražili su od Grada Tuzle da zastupnika Skupštine Županije Sarajevo Damira Nikšića proglasi persona non grata (nepoželjnom osobom).

Tijekom današnje konferencije za medije članovi ove organizacije zatražili su i da Grad Tuzla i Gradsko vijeće ovog grada, kao i sve ostale općinske vlasti u TŽ proglase personom non grata zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini Županije Sarajevo Damira Nikšića koji je u subotu uvečer bio glavni akter incidenta na sjednici stranačkog Glavnog odbora.

“Tuzla je otvoren grad, kao i Tuzlanska županija, a mi nećemo prijeći preko onih uvreda. Čovjek (Damir Nikšić) koji je 1992. imao 22 godine, pobjegao je za Italiju, vratio se u BiH i došao u politiku, izvrijeđao je u subotu sve patriote pa i vas iz medija. To je neoprostivo”, rekao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TŽ Faruk Šahović.

Podsjećamo, Nikšić je na subotnjem zasjedanju Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu izazvao incident, psujući i vrijeđajući stranačke kolege i novinare, a kasnije se javno ispričao putem Facebooka./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte