AKCIJA "KONAK"

Tužiteljstvo BiH predložilo pritvor za tri uhićena pripadnika Granične policije BiH

Oglasilo se Tužiteljstvo BiH o jučerašnjoj akciji SIPA-e u kojoj su uhićene tri osobe.

– Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajuća tužiteljica odlučila je uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za svu trojicu osumnjičenih – priopćeno je iz Tužiteljstva.

Prema tome, tužiteljica će uputiti prema Sudu BiH prijedloga za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Raković Rejhana, rođenog 1980. godine u Bihaću, Saličinović Ensara, rođenog 1991. godine u Sarajevu i Čakić Kenita, rođenog 1994. godine u Bugojnu.

– Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja dara i drugih oblika koristi i protuzakonitog posredovanja, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prilikom natječaja za prijem uposlenika u Graničnu policiju BiH. Pritvor je zatražen kako bi Tužiteljstvo BiH zajedno sa SIPA i ostalim partnerskim institucijama i agencijama, moglo neometano nastaviti i okončati istragu protiv navedenih osumnjičenih – navodi s u priopćenju.

Također, iz Tužiteljstva BiH su naveli da je tijekom izvršenih pretresa kod jednog osumnjičenog pronađen novac koji potiče iz počinjenog kaznenog djela.

– U narednom periodu predstoji više potrebnih vještačenja i drugih radnji dokazivanja, zbog kojih je potrebno da osumnjičeni budu u pritvoru kako ne bi mogli ometati istragu i rad policijskih organa. Mjera pritvora bit će predložena iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili supočenitelje, te ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto – zaključeno je u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora bit će upućen Sudu BiH a Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DŽAFEROVIĆ: Harmonika u Predsjedništvu najobičniji je primitivizam

Prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH da su započeli raspravu o ugovoru između Islamske zajednice u...