OŠTETIO PRORAČUN ZA VIŠE OD 6 MILIJUNA KM

Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv Selme Cikotića zbog visoke korupcije

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je podiglo optužnicu protiv ministra sigurnosti u BiH Selme Cikotića zbog visoke korupcije, potvrđeno je za Klix.ba iz ove institucije.

Navedeno je da će detalji optužnice biti poznati sutra, no ono što sarajevski portal neslužbeno saznaje jeste da je riječ o zlouporabi položaja i ovlaštenja u vrijeme kada je Cikotić bio ministar obrane.

On je optužen zbog afere “Skaut” i sumnjiči se da je nezakonito potpisivao štetne ugovore o prodaji viškova oružja i streljiva hrvatskoj tvrtki “Skaut” prilikom čega je oštetio proračun BiH za više od 6,2 milijuna KM.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) je upravo zbog toga još prošle godine podnijela izvještaj protiv Cikotića. U tom izvještaju je navedeno da je Cikotić u razdoblju 2006. do 2010. godine bez suglasnosti Predsjedništva BiH potpisivao odluke o prodaji naoružanja i streljiva./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...