TUŽITELJSTVO BIH: Državljanin Pakistana sporazumno priznao krivnju za krijumčarenje migranata

Optuženi Maib Ameer rođen 1998. godine u Pakistanu, državljanin Pakistana, nalazi se u pritvoru, u prisustvu odvjetnika, u cijelosti je sporazumno priznao krivnju za kazneno djelo krijumčarenja osoba.

On je priznao da je 22. travnja ove godine, po prethodnom dogovoru i radi sticanja nezakonite imovinske koristi, na području Crne Gore, preuzeo 11 ilegalnih migranata, 10 državljana Sirije i jednog državljanina Pakistana, te je suprotno odredbama člana 6. Protokola protiv krijumčarenja migranata, kopnenim, morskim i zračnim putem, kojim se dopunjuje Konvencija UN protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, te odredbama Zakona o graničnoj kontroli i Zakona o strancima, izvršio krijumčarenje migranata koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak u BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nakon prelaska u BiH na području Čajniča, organizirao je njihov dalji transport prema unutrašnjosti BiH, u čemu su otkriveni i spriječeni od strane policijskih djelatnika koji su ih otkrlili u vozilu na području Čajniča.

Predložena kazna od šest mjeseci zatvora, u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Potpisivanjem sporazuma, optuženi se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Ukoliko sud prihvati sporazum, predmet će biti u cijelosti okončan bez provođenja sudskog procesa – navodi se u priopćenju./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img