"KLIX" TVRDI

Tužitelji ispitali i Jelku Milićević i Davora Pehara kao svjedoke u aferi “Respiratori”

Dopremijerka i ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Milićević prije 10 dana je saslušana u Tužiteljstvu BiH u okviru predmeta “Respiratori”, potvrđeno je za Klix.ba od izvora bliskih istrazi.

Iako se o ovoj informaciji danima špekuliralo za ovaj sarajevski portal potvrđeno je kako je Milićević iznijela sva svoja saznanja tužiteljima državnog tužiteljstva u vezi s kontroverznom nabavom 100 kineskih respiratora koje je Federalna uprava civilne zaštite za 10,5 milijuna KM kupila putem firme “FH Srebrena malina”.

Milićević inače vrši i dužnost zapovjednice Federalnog stožera civilne zaštite, a ona je svojevremeno potpisala prvobitnu raspodjelu respiratora, koja je stavljena van snage nakon što je otkrivena afera.

Pored Milićević iz Vlade FBiH tužitelji su ispitali i Fadila Novalića, koji je sinoć uhićen, te njegovog šefa ureda Hasana Ganibegovića i tajnicu Editu Kalajdžić.

Kako saznaje ovaj portal prije pretresa prostorije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Tužiteljstvu BiH je ispitan je i direktor Davor Pehar koji se nekoliko sati zadržao s tužiteljima.

Pored njega ispitano je još nekoliko uposlenika Federalnog zavoda za javno zdravstvo. Oni su saslušani u svojstvu svjedoka./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNŽ

Na koronavirus testirano 456 uzoraka; 13 novih slučajeva u Mostaru, po 1 u Čitluku i Konjicu

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 tijekom vikenda (petak, subota i nedjelja) testirano je 456 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 15 i...